workshop 23 september: word je eigen voedingsconsulent – vijf elementen voeding voor iedereen (vol!)

WORKSHOPDAG 23 september 2017 (vol)

Word je eigen voedingsconsulent – Vijf elementen voeding voor iedereen.

Ben je ook de weg kwijt tussen alle voedingsstromingen, tips en diëten? Wil je leren hoe je daarvan he-le-maal onafhankelijk kunt worden? Ben je benieuwd hoe je je spijsvertering kunt versterken – zo effectief en duurzaam, dat het in de toekomst voldoende is om naar je eigen buik te luisteren, in plaats van de zoveelste trend te proberen? Kom dan op 23 september 2017 naar mijn workshop. Leer je eigen onderbuikgevoel te (her-)ontdekken en word je eigen voedingsconsulent.

Waarop is de workshop gebaseerd?

De workshop is gebaseerd op de voedingsleer van de Chinese geneeskunde en op mijn jarenlange ervaring als docent en therapeut. De Chinese voedingsleer is ook bekend onder de naam vijf elementen voeding. Het is een beproefde en werkzame voedingsleer met een lange traditie. En nee, dit is géén nieuwe dieet of trend. Ik gebruik de vijf elementen voeding als achtergrond om je op de weg te helpen, zodat je weer kunt vertrouwen op je onderbuikgevoel.

Hoe word ik mijn eigen voedingsconsulent?

De insteek is: je spijsverteringsysteem is het centrale systeem in je lichaam. De oude geneeskunde ging er zelfs vanuit dat er zonder een gezonde spijsvertering geen genezing mogelijk is. Door je spijsvertering te versterken, gaat je eigen intuïtie weer beter werken. Hiervoor moet je eerst weten wat precies je aandachtspunten zijn. Ik help je om vóór en tijdens de workshop deze aandachtspunten in kaart te brengen. Mijn tips helpen je om lief te zijn voor je buik. Je merkt heel snel wat je wel of niet goed doet. Uiteindelijk hoef je nooit meer een cursus of dieet te volgen…dus ook niet deze cursus ;-).

Uniek en interactief!

Een a twee weken voor het begin van de workshop krijg je een vragenlijst opgestuurd. Het invullen is uiteraard niet verplicht; wel een aanrader. Deze vragenlijst is voor jou persoonlijk en helemaal anoniem. De lijst brengt je aandachtspunten in kaart. Je zult verbaasd zijn wat voor klachtjes en klachten nog te maken hebben met je spijsverteringsysteem. Denk aan koude voeten, een loopneus en verstopte holtes. Denk ook aan blaasontstekingen en reumatische klachten. Tijdens de workshop neem ik alle aandachtspunten door. Je leert welke voeding je het beste kunt kiezen. Zo kun je de volgende dag al aan de slag. Uniek aan deze workshop is: je kunt voor begin van de workshop alle prangende vragen indienen, deze worden dan tijdens de workshop besproken.

Ik ben TCM-therapeut – is de workshop ook iets voor mij?

Deze workshop richt zich op ‘leken’. We gaan niet in op de theorie van de TCM en gaan gemakkelijke taal gebruiken. Natuurlijk ben je welkom, maar ik zou me ook kunnen voorstellen dat je nog meer plezier beleefd aan een seminar, dat je ook nog extra bijscholingspunten brengt. De volgende bijscholingen staan gepland: 3-daagse module en een bijscholing (gegeven door een gastdocent).

Waar moet ik zijn?

De workshop vindt plaats op zaterdag 23 september van 10-16:30 uur. Locatie is Piramide aan de Waal in Gendt (Munnikshofsestraat 28), in de buurt van Nijmegen. Er zijn voldoende gratis parkeerplekken. Kun je niet in september? In juni bied ik dezelfde cursus ook aan.

Wat krijg ik als ik me aanmeld?

  • Een vragenlijst die in kaart brengt op welk gebied je buik hulp nodig heeft. Anoniem en alleen voor jezelf.
  • Uitleg over verteringsklachten en andere aandachtspunten met betrekking tot gezondheid.
  • Een dag boordevol tips hoe je in je eigen keuken (en onderweg) je voeding zo kunt aanpassen dat je klachten verminderen of verdwijnen.
  • Tips om je eigen onderbuikgevoel weer te ontdekken.
  • Tips om weer compleet onafhankelijk te worden van alle trends rondom voeding – ook van de mijne 😉
  • De mogelijkheid om concreet vragen te stellen: wat wilde je altijd al weten over je voeding?
  • Kortom: alle nodige informatie om je eigen voedingsconsulent te worden

Wat kost de dag?

De workshop kost 100 euro. Inbegrepen is een persoonlijke vragenlijst, uitgebreid lesmateriaal, thee, koffie en een kleine lunch (vegetarisch, glutenvrij en zonder dierlijke melkproducten).

Hoe meld ik me aan?

In mijn webshop kun je de workshop selecteren, je gegevens invullen en betalen. Vervolgens krijg je een bevestiging. Een a twee weken voor het begin van de workshop krijg je de vragenlijst toegestuurd.

En dan zien we elkaar in september! Ik kijk ernaar uit!

Let op: de workshop is vol. Je kunt je op de wachtlijst laten zetten (stuur een email naar info@5elementenvoeding.nl) of je kunt je aanmelden voor de workshop in november.