Praise

Mariëlle over het uitgebreide consult

Ik was in september bij je en sindsdien eet ik met veel plezier vet en eiwitten. Al die dingen die ik zo lekker vond, maar waarvan ik dacht dat ik er beter niet teveel van kon eten. Met wat ik nu eet, voel ik me lekker, warm, energiek en echt verzadigd. Mijn kinderen zijn er ook dol op. En ik ben vanzelf  iets minder gaan eten dan 3-4 weken geleden.
Ik val nu kilo’s af en mijn lichaam verandert van vorm. Daar ben ik heel blij mee. Vroeger smeerde ik olie of crème op mijn huid, maar dat is nu niet fijn meer. Mijn huid zuigt het niet meer op zoals eerder. Het is niet meer nodig. Heel fijn 🙂

Mariëlle (stofwisselingstype: rood-vlees en vet-eter)

M. Hormes over het consult

Het is inmiddels ruim 7 weken geleden dat ik bij je kwam voor het uitgebreide consult. Naast dat ik het bezoek als zeer integer en prettig heb ervaren, heeft het me ook heel erg blij gemaakt. Vanaf dag 1 kon ik goed uit de voeten met de voedingsadviezen en de ‘nieuwe’ manier van eten. Of moet ik zeggen ‘oorspronkelijke’ manier van voeden van mijn lichaam?

Het is gegaan zoals jij verwachtte op basis van je meting. Ik heb geen moeite met drie maal daags warm gekookt/gebakken eten. Ik voel me senang, ik voel me rustig en ik voel me zacht van binnen. Geen kortademigheid en opgeblazen gevoel meer. Geen uitgeput ploffen op de bank als ik ’s avond thuiskom uit m’n werk, maar energiek! Zelfs na een drukke dag. Geen enkele behoefte aan suiker of zoet.

De biologische kippenhartjes blijven nog een uitdaging voor me, want op de biologische markt vliegen ze de kraam uit in alle vroegte, want er zijn blijkbaar meer liefhebbers zoals ik! Het lukt me goed om de juiste producten te vinden en creatief te koken. De recepten voor kippenhart hoop ik nog te bedenken voor op jouw lijstje.

Inmiddels ben ik ook 7 kilo lichter geworden in deze afgelopen periode, wat natuurlijk fijn is. Er is dus van álles  gaande in mijn lichaam.

Nou Jutta, dat zijn voor nu de belangrijkste bevindingen wat mij betreft. Bedankt dat je me op het spoor van mijn eigen spijsverteringstype hebt gezet. Mijn lijf en mijn leven is rustiger, zachter, vrediger en gelukkiger!

M. Hormes (bleek het stofwisselingstype te zijn dat een vrij hoog aandeel aan rood-vlees & vet nodig heeft)

 

G.K. over het uitgebreide consult

Ik volg nu sinds vijf weken de TCM 5 elementen voeding en sinds 3 weken de Reishi. Het lukt goed om me er aan te houden. Ik heb een voldaan gevoel na de maaltijd, ik eet met plezier en voel dat wat ik eet goed voor me is.

Ook voel ik me algeheel een stuk beter. Iets energieker, ik voel dat mijn spieren zin hebben om eens flink moe te worden maar ik weet dat ik dit heel voorzichtig moet opbouwen.
Veel minder moe / hijgen na het lopen van een trap. Ontlasting is beter van structuur, nog niet regelmatige stoelgang. Paar pondjes minder helpen ook mee om weer een positief gevoel te krijgen. Dat merk ik ook, ik voel me weer blij, hoopvol en optimistisch.
Ik heb er weer vertrouwen in.

Al met al een goed begin.  Ik ben dus heel blij met alle positieve veranderingen en houd m’n lichaam goed in de gaten om niet in de valkuil te stappen door teveel te doen.

G.K. (stofwisselingstype: balanced)

Alex Kamphuis over een seminar

Wat een fantastische lesdag vandaag, dank je wel. De energie in de groep in de middag was hierdoor echt super goed. Ik kijk uit naar je tweede dag bij ons!
Alex Kamphuis, shiatsu behandelaar, www.haasenschildpad.nl

Barbara Temelie over ‘Ontbijt je fit’

Gun jezelf gedurende een paar dagen de warme ontbijtgerechten die Jutta je in volle overtuiging en met veel vreugde en gedetailleerde uitleg presenteert.
Ik verzeker je dat je, met behulp van dit boek, kunt ervaren waar je zwakke plekken liggen wat betreft je voedingsgewoonten en lichaamsfuncties èn hoe je deze met behulp van de vijf elementen voeding stap voor stap kunt aanpakken.
Barbara Temelie, internationaal bekend TCM-expert, barbaratemelie.de

Floris over de 3-daagse bijscholing ‘milt en maag’

Bedankt Jutta voor de inspirerende module die ik bij je heb mogen volgen. Het waren drie prettige dagen waarin ik veel heb opgestoken en ik pas de kennis direct in mijn praktijk toe. Ik vind het knap hoe je een grote groep bij de stof kunt betrekken waardoor het nooit saai is, mijn interesse gewekt blijft en ik iedere keer weer uitkeek naar de volgende keer. Hartelijk dank.

Floris, deelnemer bijscholing ‘TCM-voedingstherapie voor milt en maag’

Floor Tuinstra over ‘Ontbijt je fit’

Jutta, tot nu toe heb ik een aantal verschillende recepten uitgeprobeerd, de kippensoep, de courgettesoep, de miso soep, de congee en nog een paar. Ik vind ze allemaal even lekker en voel me er een stuk beter door. Het is een fijn gevoel dat je beseft wanneer je een recept maakt dat het van alle elementen een ingrediënt bevat en wat die maaltijd voor jou en je lichaam kan doen. Het is echt een aanvulling zowel voor mij persoonlijk als voor mijn cliënten die ik het boek ook aanraad. Ik kijk nu al uit naar je volgende boek!
Floor Tuinstra, reflexologie specialist, floortuinstra.com

G. Tameling over de 3-daagse bijscholing ‘milt en maag’

Leerzame en leuke module. Zeker een aanrader voor therapeuten. Heel veel geleerd. Leuke manier van lesgeven, heel ongedwongen. Zeer goede catering. Locatie inspirerend en ook belangrijk: op zeer korte afstand van het station. Al met al kan ik geen negatief punt bedenken 🙂

G. Tameling, deelnemers module ‘TCM-voedingstherapie voor milt en maag’, lente 2018

Pauline over de workshop ‘Word je eigen voedingsconsulent’

Beste Jutta, Ik wilde je nog bedanken voor je workshop. Je bouwde het overzichtelijk en duidelijk op. Zeker voor een leek zoals ik. Ik heb er zeker veel aan en ga er ook zeker mee aan de slag! Dank je wel!!!
Pauline Hoogland

Hanne over ‘Ontbijt je fit’

Ik wil je graag stevig bedanken voor je erg goede boek: met een beetje voorbereiding makkelijke recepten, meestal zelfs snel klaar, voedzaam en bijzonder smakelijk. Sinds ik veel van de recepten maak en met smaak opeet, verandert er van alles. Bijvoorbeeld minder vaak verkouden, opkomende verkoudheid stopt en ik voel me veel langer verzadigd na het ontbijt. Ik merk nauwelijks nog te lage bloedsuikerspiegelverschijnselen, zoals ineens bibberen, plots heel hongerig en flauw voelen.
Hanne