Bijscholing 12 oktober 2017: Nutrition for different metabolic types combined with TCM (vol!)

BIJSCHOLING donderdag 12 okober 2017
Nutrition for different metabolic types combined with TCM (voertaal: Engels) vol!

Omdat dit onderwerp zo belangrijk en boeiend is, heb ik mijn collega dr. Karin Stalzer uitgenodigd om in oktober deze bijscholing in Nederland te komen geven:

Beschrijving
Je stofwisselingsproces is net zo individueel als je vingerafdruk. Er zijn een vijftal types vastgesteld (metabolic typing) welke al decennia lang niet meer weg te denken zijn uit te voedingsgeneeskunde. Overigens niet te verwarren met metabolic balance!
Dr. Roger J. Williams, een bekende onderzoeker in de biologische scheikunde zei: ’Het is voor mij zo logisch dat ondervoeding op cellulair niveau een van de hoofdoorzaken van ziektes is.’
Williams en zijn collega’s kwamen er onder andere achter dat de individuele calcium-behoefte per mens tot 500% kan verschillen. Hetzelfde geldt voor de opnamecapaciteit van mineralen. Ook de werking van voedingsmiddelen is afhankelijk van de type stofwisseling: bij de een verzuurt vlees het lichaam, bij de ander leidt vlees juist tot een basische conditie.

Voor de praktijk van de voedingsconsulenten betekent dit dat we een methode moeten kennen die de individuele krachten en zwaktes van een patiënt nog preciezer in kaart kan brengen. Dit bereik je door het opstellen van een ‘stofwissellingsprofiel’. We weten dan welke type stofwisseling onze patiënt heeft. Deze kennis is noodzakelijk om een goed voedingsadvies te kunnen samenstellen. Als we dit dan ook nog combineren met de informatie over de individuele constitutie volgens de TCM, krijgen we een heel persoonlijk voedingsadvies dat je patiënten gezond houdt.

Inhoud van de bijscholing

  • vijf verschillende stofwisselingstypes leren kennen: hun bijzonderheden, verschillen en bijpassende voeding;
  • biologisch-scheikundige achtergrond van de stofwisselingstypes;
  • een korte geschiedenis van de ontdekking van de leer van de stofwisseltypes;
  • details voor een optimale voeding voor de aparte stofwisseltypes in combinatie met TCM;
  • inzet van deze kennis in de praktijk (therapeutische praktijk, maar ook eigen voeding en de voeding van het gezin), praktische voorbeelden;
  • overzicht van diverse methoden om de stofwisseltype vast te stellen.

Extra voor alle deelnemers

Van elke deelnemer meet de docent Karin het individuele stofwisselingstype en geeft op het resultaat toegesneden voedingstips. Op die manier kun je zelf ook het effect ervaren en toepassen.

De docent

De bijscholing wordt gegeven door dr. Karin Stalzer, expert op het gebied van de stofwisselingstypes. Karin is auteur van het boek ‘Was den einen nährt, macht den anderen krank’ (vertaald: Wat de een voedt, maakt de ander ziek). Ze heeft haar eigen praktijk in Wenen en geeft talloze seminars en bijscholingen. Op een unieke manier verbindt ze de kennis van de Chinese voedingsleer met de kennis van de stofwisseltypes.

Voertaal

De bijscholing wordt gegeven in gemakkelijk te begrijpen Engels. De syllabus is tevens in het Engels.

Doelgroep

TCM-(voedings)therapeuten, voedingsconsulenten, artsen, apothekers, alternatief geneeskundige therapeuten, orthomoleculair therapeuten.

Accreditatie

Accreditatie door de SNRO. Je ontvangt een certificaat van deelname.

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 oktober 2017
Lestijd: 9:30 – 19:00 uur
(vanaf 8:00 uur is Karin aanwezig om voor elk deelnemer het stofwisselingsprofiel te meten)

Locatie

Piramide aan de Waal, Munninkhofsestraat 28, Gendt (regio Arnhem/Nijmegen), voldoende gratis parkeerplaatsen aanwezig

Kosten

219 euro (incl btw) per deelnemer
inclusief uitgebreide syllabus (Engels), koffie/thee/kleine lunch en per deelnemer het meten van het eigen stofwisselingstype plus bijpassend voedingsadvies.

Aanmelden

In de webshop kun je de bijscholing  selecteren, je gegevens invullen en betalen. Vervolgens krijg je een bevestiging van je aanmelding.

Let op: deze bijscholingdag is vol. Karin biedt dezelfde bijscholing ook een dag eerder op 11 oktober aan. Hier kun je je aanmelden.