workshops en seminars

In eerste instantie organiseer ik zelf al mijn seminars en workshops. Dat vind ik het leukst. In het verleden heb ik voor heel veel opleidingsinstituten gewerkt. Dat doe ik nu minder. Maar heel af en toe vind ik het een prima uitstapje, en dan kom ik graag voor je instituut een les verzorgen.

Wil je dat ik een lezing of seminar verzorg? Neem dan contact op en informeer naar de prijzen en voorwaarden. Voor de door mij zelf georganiseerde lezingen en cursussen zijn de algemene voorwaarden en het privacy beleid van toepassing.

 

mei/juni 2021

TCM-voedingstherapie voor milt en maag

Donderdag 27 mei 2021: Start 3-daagse module voor professionals (Gendt bij Nijmegen)
In de Chinese voedingsleer draait alles om het opbouwen of onderhouden van het zogenaamde ‘midden’, dat wil zeggen de twee spijsverteringsorganen milt en maag. Zonder goed functionerende aarde-organen zijn overige (TCM-)therapieën vaak minder werkzaam. Denk aan de kruiden- of mycotherapie. Deze slaan beter aan indien maag en milt in een optimale conditie zijn, zodat alle geneeskrachtige stoffen goed kunnen worden opgenomen. Kou in het lichaam wordt met name veroorzaakt door een verkeerde keuze aan voedingsmiddelen. Om dit aan te pakken is kennis van de voedingsleer vereist. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het zogenaamde ‘Maag Vuur’, met de typische klachten van brandend maagzuur, overmatig veel dorst en constipatie. Zonder aanpassingen van het voedingspatroon kun je dit niet onder controle krijgen. De aarde geneest zichzelf, zegt de Chinese geneeskunde. Dat wil zeggen: neem de juiste voeding en milt- en maagsyndromen worden verlicht. De module omvat drie dagen, verdeeld over een periode van vier weken (donderdag 27 mei, 10 en 24 juni 2021).  Kosten € 379. Meer informatie.

 

18/19/20 juni 2021

TCM-weekend ‘Verbinding in de Chinese geneeskunde’

Tijd voor verbinding! Owen van TCM lover organiseert op 18/19/20 juni 2021 een TCM-weekend. Alles draait om ‘Verbinding in de Chinese geneeskunde’. Yan Schroen is er, Owen van de Ridder, Rien van der Zeijden en ik ben er ook. 😊 Voor muziek en Yin Yoga workshops zorgen Mika en Martin. Pak je tentje in en schrijf je in via: 

Meer informatie TCM Weekend-08-04-2021 (1)

Aanmelding en alle vragen via: www.tcmlover.com/tcm-weekend

 

nov/dec 2021

TCM-voedingstherapie voor milt en maag

Donderdag 11, 25 nov en 9 dec 2021: Start 3-daagse module voor professionals (Gendt bij Nijmegen)
In de Chinese voedingsleer draait alles om het opbouwen of onderhouden van het zogenaamde ‘midden’, dat wil zeggen de twee spijsverteringsorganen milt en maag. Zonder goed functionerende aarde-organen zijn overige (TCM-)therapieën vaak minder werkzaam. Denk aan de kruiden- of mycotherapie. Deze slaan beter aan indien maag en milt in een optimale conditie zijn, zodat alle geneeskrachtige stoffen goed kunnen worden opgenomen. Kou in het lichaam wordt met name veroorzaakt door een verkeerde keuze aan voedingsmiddelen. Om dit aan te pakken is kennis van de voedingsleer vereist. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het zogenaamde ‘Maag Vuur’, met de typische klachten van brandend maagzuur, overmatig veel dorst en constipatie. Zonder aanpassingen van het voedingspatroon kun je dit niet onder controle krijgen. De aarde geneest zichzelf, zegt de Chinese geneeskunde. Dat wil zeggen: neem de juiste voeding en milt- en maagsyndromen worden verlicht. De module omvat drie dagen, verdeeld over een periode van vier weken (donderdag 1 nov, 25 nov en 9 dec 2021).  Kosten € 379. Meer informatie.